Αναρτήθηκε από: ktogias | Φεβρουαρίου 20, 2009

Karmic Koala το όνομα του Ubuntu 9.10

Από 04/02/2010 το ktogias blog έχει μεταφερθεί  στο blog.ktogias.gr . Για να δείτε ενημερώσεις και νέα σχόλια και να σχολιάσετε αυτό το άρθρο χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση: http://blog.ktogias.gr/2009/02/20/karmic-koala-the-name-of-ubuntu-910/

Ο Mark Shuttleworth ανακοίνωσε σήμερα το όνομα και τις βασικές κατευθύνσεις και στόχους για την επόμενη έκδοση ανάπτυξης του Ubuntu που θα αρχίσει να κατασκευάζεται αμέσως μετά την κυκλοφορία του Ubuntu 9.04 και θα διατεθεί ως σταθερή έκδοση τον Οκτώβριο του 2009. Το «Καρμικό Κοάλα» θα θέσει για μια ακόμα φορά ψηλούς στόχους τόσο για την έκδοση server, όσο και για την έκδοση desktop.

Στην έκδοση server έμφαση θα δοθεί στην υποστήριξη cloud computing με την υιοθέτηση του API του Amazon EC2. Το Καρμικό Κοάλα θα κάνει εύκολη την ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών στο «σύννεφο» μέσω μιας συλλογής προρυθμισμένων Amazon Machine Image Profiles, ενώ με την υποστήριξη του έργου Eucalyptus το Κοάλα θα επιτρέπει τη δημιουργία αυτόνομων «σύννεφων» τύπου EC2. Τέλος, θα γίνει προσπάθεια για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας στα «σύννεφα» με εγκαταστάσεις που θα μπορούν να ρίξουν την κατανάλωση πρακτικά στο μηδέν όταν δεν υπάρχει φόρτος, ξυπνώντας μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Για τον προσωπικό υπολογιστή και το λάπτοπ μας, η έκδοση desktop του Κοάλα θα παρέχει πολύ πιο όμορφη, ομαλή και γρήγορη εκκίνηση με υποστήριξη του mode setting του πυρήνα, ίσως γραφική οθόνη εκκίνησης που θα αντικαταστήσει το Usplash, και προσπάθεια μείωσης του χρόνου εκκίνησης κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα. Η οθόνη εισόδου θα δεχθεί επίσης αισθητικές και λειτουργικές βελτιώσεις ωστε να αποτελεί μια αρμονική συνέχεια της νέας γραφικής οθόνης εκκίνησης.

Ακόμα, η έκδοση Ubuntu Netbook Edition θα αναβαθμιστεί έτσι ώστε να νε περιέχει τη νεότερη τεχνολογία από το έργο Moblin και να λειτουργεί πιο αποδοτικά σε μικρών διαστάσεων οθόνες. Η διαδικασία εγκατάστασης του Netbook Remix θα απλοποιηθεί και θα γίνει προσπάθεια υποστήριξης του νεότερου υλισμικού για Netbooks.

Τέλος, στην εμφάνιση του Κοάλα θα είναι εμφανής η παρέμβαση των σχεδιαστών. Το Ubuntu 9.10 θα κινηθεί προς ένα νέο look, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης από το κλασικό καφέ που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το Ubuntu Developers Summit, όπου θα παρθούν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανάπτυξη του 9.10, θα πραγματοποιηθεί στην Μπαρτσελόνα στις 25-29 Μαΐου 2009 και προβλέπεται να είναι γεμάτο καινοτόμες ιδέες από επισκέπτες και γκουρού.

Ένα νεογέννητο Κοάλα μένει περίπου έξι μήνες με την οικογένειά του πριν αρχίσει να εξερευνά μόνο του τον κόσμο. Φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τον κύκλο ανάπτυξης του Ubuntu!

Advertisements

Responses

  1. perimenoume anipomona 🙂

  2. Just passing by.Btw, your website have great content!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: