Αναρτήθηκε από: ktogias | Νοέμβριος 2, 2008

Ανασκόπηση του Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) release party Πάτρας

Από 04/02/2010 το ktogias blog έχει μεταφερθεί  στο blog.ktogias.gr . Για να δείτε ενημερώσεις και νέα σχόλια και να σχολιάσετε αυτό το άρθρο χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση: http://blog.ktogias.gr/2008/11/02/ubuntu_810_patra_release_party_review/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Νοεμβρίου 2008 το release party στην Πάτρα για την κυκλοφορία του ubuntu 8.10. Το πάρτι οργανώθηκε από την τοπική ομάδα χρηστών linux Πάτρας PatrasLUG, με τη συμμετοχή και στήριξη της ελληνικής κοινότητας ubuntu ubuntu-gr.

Η συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, ξεκίνησε «επίσημα» κατά τις 11:20, μια και αργήσαμε όλοι λίγο ή πολύ να ξυπνήσουμε. Μέχρι τις 12:30 είχαμε μαζευτεί περίπου 15 άτομα διαφόρων ηλικιών περίπου από 12 έως 50 χρόνων.

Οι συζητήσεις ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και τα καφεδάκια υπέροχα. Ρωτήθηκαν απορίες, δόθηκαν διευκρινήσεις, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό και την εξέλιξή του. Οι μεγαλύτεροι μας μίλησαν με αναπόληση για τις πρώτες τους εμπειρίες με τα mainframes του ’80 με τις κάρτες και τις κασσέτες.

Ο Μιχάλης έκανε live debugging σε ένα «στραβοκαθισμένο» ubuntu 8.10 σε κάποιο laptop, ενώ δώσαμε πληροφορίες και συμβουλές σε κάποιο διερχόμενο από την Πάτρα, που είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση από το forum του ubuntu-gr, για το πως μπορεί να αρχίσει την οργάνωση μιας τοπικής ομάδας χρηστών linux στον τόπο του.

Με το Βασίλη δοκιμάσαμε το live cd του ubuntu 8.10 στο MacBook του. Έμεινε κατενθουσιασμένος. Το 8.10 αναγνώρισε και ρύθμισε σωστά σχεδόν όλο το υλικό του MacBook, εκτός από την ασύρματη κάρτα δικτύου, ενώ αποκτήσαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο με το 3G Mobile Broadband usb modem μου σε 1 λεπτό χάρις το νέο οδηγό για 3G modems. Αλλά καλύτερα να σας τα πει ο ίδιος.

Ακόμα μοιράστηκαν desktop cd του Ubutnu 8.10 καθώς και το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της κοινότητας ubuntu-gr Ubuntistas.

Το διαλύσαμε από την καφετέρια κατά τις 2 παρά, ενώ πέντε από εμάς συνεχίσαμε με φαγητό δίπλα στη θάλασσα και κουβέντα σε ταβερνάκι στα Βραχνέϊκα. Επέστρεψα σπίτι κατά τις 6 το απόγευμα.

Release parties για την κυκλοφορία του Ubuntu 8.10 έγιναν επίσης και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά. Ελπίζω όλοι να περάσαν καλά. Εγώ πάντως το καταευχαριστήθηκα. Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.


Advertisements

Responses

  1. Poly mou aresoun aftes oi synantiseis. Oi fotos ta spane

  2. Μπράβο, βλέπω η παρέα ήταν αρκετά μεγάλη.
    Και μου θυμίσατε τις βόλτες που έχω κάνει σαν φοιτητης στην Πάτρα όπου και θα επιστρέψω μετά τα Χριστούγεννα.


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: