Αναρτήθηκε από: ktogias | Μαρτίου 19, 2008

Tux Droid: Ο Tux είναι ζωντανός!

Από 04/02/2010 το ktogias blog έχει μεταφερθεί  στο blog.ktogias.gr . Για να δείτε ενημερώσεις και νέα σχόλια και να σχολιάσετε αυτό το άρθρο χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση: http://blog.ktogias.gr/2008/03/19/tux-droid-tux-is-alive/

Ο Tux Droid είναι μια «έξυπνη συσκευή» που μοιάζει με τον Tux, τον πιγκουίνο – μασκότ του Linux. Ο Tux Droid μιλάει και βγάζει διάφορους ήχους, κουνάει τα πτερύγιά του και μπορεί να κάνει τα μάτια του φωτεινά.

Ο έξυπνος αυτός πιγκουίνος ελέγχεται από απόσταση μέσω wifi από το linux pc σου και μπορεί να σου διαβάζει τα email σου ή τα νέα από τα αγαπημένα σου rss feeds και να κάνει ό,τι βάλει ο νους σου, μια και η αρχιτεκτονική του και το λογισμικό του είναι εντελώς ανοικτά. Μπορείς να προγραμματίσεις τον Tux πρακτικά σε κάθε επίπεδο, ενώ ο πηγαίος κώδικας του firmware και του λογισμικού που τρέχει είναι διαθέσιμος από το site της κατασκευάστριας εταιρίας Kysoh. Μπορείς να προγραμματίσεις τη συμπεριφορά του Tux Droid με πολλούς τρόπους, από τη μετατροπή του firmware μέχρι την ανάπτυξη ενός προγράμματος για τον Tux σε python.

Mια αρκετά δυναμική κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών έχει αγκαλιάσει τον πιγκουίνο και παρέχει υποστήριξη μέσω της ιστοσελίδας της, λίστας ταχυδρομείου, forum και καναλιού IRC.

Στην ερευνητική ομάδα στο ΙΤΥ, οπου πρόσφατα άρχισα να δουλεύω έχουμε μια παρόμοια «έξυπνη» συσκευή για τα πειράματά μας, ένα κουνέλι το Νabaztag, που μας έχει δημιουργήσει όμως αρκετούς πονοκεφάλους λόγω της εχθρικά κλειστής αρχιτεκτονικής και λογισμικού του. Καιρός να αντικατασταθεί!! Ήδη ψήνω την ομάδα να αποκτήσουμε ένα φιλικό και καλοκάγαθο πιγκουίνο.

Μερικά σχετικά links:

Το site της κατασκευάστριας εταιρίας: http://www.kysoh.com/
Το site της κοινότητας: http://www.tuxisalive.com/
Review από το arstechnica: http://arstechnica.com/reviews/hardware/tux-droid-review.ars
Παρουσίαση των δυνατοτήτων προγραμματισμού του Tux Droid: http://exogen.case.edu/tux
Οδηγίες στο wiki.yobi.be: http://wiki.yobi.be/wiki/Tux_Droid
Ο Tux ζωντανεύει και στο φόρουμ του Ελληνικού linux format !!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: