Αναρτήθηκε από: ktogias | Δεκέμβριος 2, 2007

Οδηγίες εγκατάστασης edubuntu στα ελληνικά σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και το ΕΑΙΤΥ

Από 04/02/2010 το ktogias blog έχει μεταφερθεί  στο blog.ktogias.gr . Για να δείτε ενημερώσεις και νέα σχόλια και να σχολιάσετε αυτό το άρθρο χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση: http://blog.ktogias.gr/2007/12/02/edubuntu_installation_instructions_from_cti/

Στα πλαίσια του προγράμματος «ΥπΕΠΘ – Τεχνικός Σύμβουλος 2006» και πιο συγκεκριμένα του υποέργου Ν.2: «Πιλοτική δημιουργία σχολικού εργαστηρίου με χρήση λογισμικού open source 2006» το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών έχει εκδώσει ένα αναλυτικό εγχειρίδιο με οδηγίες για τη δημιουργία Σχολικού Εργαστηρίου με τεχνολογία thin client (LTSP) και edubuntu Linux. Οι οδηγίες αναφέρονται στην έκδοση 7.04 (Feisty Fawn) του Edubuntu που αποτελεί παράγωγη διανομή του Ubuntu προσανατολισμένη για σχολικά περιβάλλοντα. Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο από τη σελίδα του κόμβου Τεχνικής Στήριξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων.

Το κείμενο περιλαμβάνει μια γρήγορη εισαγωγή στα χαρακτηριστικά της διανομής edubuntu 7.04, τις ελάχιστες απαιτήσεις hardware για την εγκατάσταση του κεντρικού υπολογιστή (εξηπηρετητή/server) LTSP και των σταθμών thin-client, καθώς και το ακριβές υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα LTSP 6. Ακολουθούν λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης της διανομής edubuntu 7.04 βήμα προς βήμα με στιγμιότυπα οθόνης, καθώς και μια λίστα με αντιστοιχίες εφαρμογών windows – edubuntu για χρήστες που έχουν συνηθίσει να εργάζονται σε περιβάλλον windows.

Πρόκειται για αξιόλογη δουλειά που ελπίζω να διευκολύνει το στήσιμο σχολικών εργαστηρίων σε edubuntu και να βοηθήσει στη χρήση ελεύθερου λογισμικού στην εκπαίδευση και τη γενικότερη διάδοση του στην Ελλάδα.

Advertisements

Responses

  1. […] Πηγή: ktogias.wordpress.com […]

  2. Σχετική δημοσίευση και στη σελίδα των νέων του ΕΑΙΤΥ: http://www.cti.gr/gr_v/news/info_news2.html

    Όπως αναφέρεται το έργο έχει βρει ήδη μεγάλη ανταπόκριση τόσο στα σχολεία του πιλοτικού έργου όσο και σε άλλα σχολεία καθώς και στην ελληνική κοινότητα linux.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: